divendres, 19 de febrer del 2016

LES CAPSES DE VIDA I LA SEVA IMPORTÀNCIA

PER QUÈ SÓN IMPORTANTS LES CAPSES DE VIDA?

A la nostra aula volem que els infants puguin compartir les seves vivències amb els companys, relatar la nostra vida i conèixer la dels altres. 
Les capses de vida ens ajuden a donar veu al que hem viscut, encara que ens sembli que no són moltes coses, ho són! I per als infants són la única cosa que han viscut. Són els nostres tresors, que recullen els diferents moments viscuts, són les petjades del record. 

A l’estora es generen unes converses molt riques. Hi ha moments que compartim la capsa d’un infant de manera ritualitzada, podem fer preguntes i anar teixint i relacionant els relats. Però també hi ha moments que ens sorgeix més interès sobre un història i ens quedam més temps parlant i conversant sobre aquesta. Entre tots ens regalam formes diferents de mirar les nostres capses de vida, les nostres històries, ...

Els nostres companys ens retornen una nova mirada, una interpretació al que jo he contat. 

Les nostres capses de vida van creixent a mesura que va creixent la nostra història. Ens ajuden a descobrir-nos com a persones, a estimar-nos els uns amb els altres, a respectar-nos, a contagiar-nos i sobretot al desig de mirar-nos en les nostres vides i en les dels companys (Anguita, M., 2012).  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada